recept: Zöldborsó krémleves, Kifőzde
Zöldborsó krémleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg kihüvelyezett zöldborsó,
2 dl tejszín vagy tejföl,
2 dkg vaj
2 zsemle
1 tojás sárgája
2 dkg liszt
ételízesítő, fűszerek



A zöldborsót kevés ételízesítős vízben pépesre főzzük, majd leszűrve összeturmixoljuk. Visszaöntjük rá a levét, szájízünk szerint fűszerezzük és felforraljuk.
A tejszínt (tejfölt) a liszttel és tojássárgájával alaposan elkeverjük, és a hűlőfélben levő levesből apránként adagolunk hozzá folyamatos kevergetés mellett. Amikor 2-3 dl levest már elkevertünk benne, beleöntjük a levesbe és folyamatos keverés mellett egyszer felforraljuk.
A zsemlét 1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd sütőben szárazon világosbarnára pirítjuk. Ezzel tálaljuk a levest.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FG - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése nem időigényes.



Forrás: Skála recept alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.10.05. Utoljára frissítve: 2009.05.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 22:15:06 - 1.22)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez